ZAWALCZ O NAGRODĘ HAKO TECHNOLOGY SP. Z O.O.

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w konkursie kulinarnym pn. „ZIEMNIAK NA TALERZU – TRADYCJA KUCHNI POWIATU KOSZALIŃSKIEGO”!

Celem Konkursu jest:

  • Identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o potrawach regionalnych z ziemniaków,
  • Promocja powiatu koszalińskiego poprzez prezentację jego tradycji kulinarnych,
  • Popularyzacja kuchni regionalnej,
  • Budowanie tożsamości kulturowej w oparciu o ciągłość tradycji przekazywanej z pokolenia na pokolenie,
  • Aktywizacja i promocja lokalnych wytwórców żywności.

Przy ocenianiu będzie brane po uwagę:

  • Związek produktu z regionem,
  • Walory smakowe i zapachowe, 
  • Sposób prezentacji potrawy.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *